Ventilatie In Je Cannabis Kweektent

Ventilatie en luchtbeheer is een essentiële parameter voor de binnenteelt van cannabis. In de natuur is de lucht onbeperkt en rijk aan C02, dus je moet proberen deze omgeving zoveel mogelijk in de binnenkweek te reproduceren. Het moet bekend zijn dat een gebrek aan zuurstof en CO2 de groei van cannabis kan beïnvloeden.

Goede ventilatie helpt bij fotosynthese en ademhaling van cannabis. De wind zal je planten ook op de lange termijn versterken en natuurlijk als je onder HPS-lamp kweekt, helpt de lucht de hitte van de bollen te verminderen. Een ander punt om te onthouden is dat ventilatie helpt om overtollig vocht te voorkomen. Een goed ventilatiesysteem omvat een standaard blazer of luchtblazer, een afzuigkap en indien nodig een luchtindringer.

Cannabisteeltkamers zijn bij uitstek geschikt voor ventilatie en luchtafzuigers.

Luchtblazer fans

Deze fans maken het mogelijk om de lucht in de cultuurruimte te roeren en te vernieuwen. Het is complementair aan de luchtafzuiging en vermijdt gelaagdheid van de lucht. Het versterkt de stengels van je cannabisplanten. Klemventilatoren worden aanbevolen voor eenvoudige installatie op elke balk in uw kweekruimte.

Luchtafzuigers voor cannabisteelt binnenshuis

De luchtafzuiging is essentieel om het klimaat te reguleren en de lucht van de cultuur te vernieuwen. Het is essentieel als je onder een HPS-lamp groeit. Het is duidelijk dat de kracht ervan moet worden afgestemd op uw kweekruimte of de grootte van uw tent. Het zou stom zijn om een ​​RVK 250 mm luchtafzuiger in een donkere kamer 60 te plaatsen 🙂

De meeste extractors die in de binnenteelt van cannabis worden gebruikt, zijn centrifugale extractors zoals de RVK- of Prima Klima-extractors. Dankzij hun krachtige zuigkracht (statische inlaatdruk) evacueren deze luchtafzuigers snel de ongewenste warmte die door uw tuinbouwlampen wordt gegenereerd. Sommige zoals de Prima Klima PK125 Extractor zijn uitgerust met een thermostaat + externe sonde. Zo kunt u de stroom van uw afzuiger aanpassen aan de hand van een gekozen temperatuurdrempel.

De Axial Air Extractor is een goed alternatief voor de kweekkamer als je geluid een zorg is. De SP-extractors die zijn gemaakt voor de VMC zijn erg stil en voor het budget is het bereik van VENTS TT-luchtextractor perfect.

 Voor de grote behoeften blijft de torin-type industriële extractor, zijn centrifugale technologie produceert een depressie (of statische druk bij de ingang van de doos) erg belangrijk. Deze sterke indrukking bij de inlaat van de afzuigkap maakt het mogelijk om een ​​groot volume lucht (met hoog debiet) door lange luchtkanalen te circuleren.

Voor een cannabisoogst onder:

– HPS 250W gebruikt een afzuiger met een stroomsnelheid van minimaal 200 m3 / uur als RVK 100 mm
– HPS 400W gebruikt een afzuiger met een debiet van minimaal 300 m3 / uur als RVK 125 mm
– HPS 600W gebruikt een afzuiger met een debiet van minimaal 500 m3 / uur als RVK 160 mm
– HPS 1000W gebruikt een afzuiger met een stroomsnelheid van minimaal 700 m3 / uur als RVK 200 mm

De luchtindringer is niet noodzakelijk verplicht, want met een efficiënte afzuiger en het effect van depressie komt de lucht passief binnen door de ventilatieopeningen van uw cultuurruimte.

Toch kan het een beetje extra zijn om een ​​beetje meer frisse lucht te brengen en de depressie veroorzaakt door de hoofdluchtafzuiging te beperken. Deze kleine luchtinlaten (zoals een pc-ventilator) zijn erg goedkoop. Tussen 15 en 25 € voor het merk Dospel bijvoorbeeld.